Dakterras maken

 

Beschikt u over een plat dak? Bent u op zoek naar rust, buitenruimte en wellicht een waarde verhoging van uw woning? Dan is een dakterras maken een interessante optie voor u. In principe kan een dakterras creëren op ieder plat dak. Echter, voordat u begint zijn er een aantal stappen die u moet doorlopen. Hoe u komt van dakterras ontwerp en vergunningsaanvraag tot uiteindelijk het dakterras plaatsen, vindt u op deze pagina over dakterras aanleggen.

Zelf uw eigen dakterras maken behoort tot de mogelijkheden. Toch kan het inschakelen van een specialist een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld:

  • • een korte bouwtijd
  • • kostenbesparingen
  • • hogere kwaliteit en duurzaamheid van uw dakterras.

Uiteraard beschikt Staka over een ruim netwerk van dergelijke experts.

Plan voor dakterras plaatsen

U heeft uw dakterrasontwerp met constructieberekening laten maken en bent gestart met de vergunningsaanvraag. Of u heeft de vergunning zelfs al binnen. Dan kunt u uw plan voor het plaatsen van uw dakterras verder uitwerken.

De eerste keuze die u maakt bij de verdere planning van uw dakterras is het type dakluik en de afmeting van de doorgang. Immers weet u dan waar u op het dak stapt en hoeveel ruimte u beschikbaar heeft voor het terras. Met de Staka TopLight kiest uw voor een degelijke en duurzame oplossing. De combinatie met een vaste verdiepingstrap garandeert zowel een veilige als een comfortabele toegang.

Direct offerte voor uw dakluik

Houd bij de indeling van het terras rekening met waar de zon opgaat en ondergaat. Verder doet u er goed aan al na te denken over de inrichting. Wilt u bijvoorbeeld één of meerdere ligbedden plaatsen? Dan zal u daar voldoende ruimte voor moeten aanhouden in het ontwerp.

Houd daarnaast rekening met een eventueel later aan te brengen dakterras van uw buren. Nadat zij hebben kunnen zien hoe u in korte tijd een zonnige eigen buitenruimte heeft gecreëerd kunt u er namelijk zeker van zijn dat zij uw voorbeeld vroeg of laat zullen volgen. Voor de indeling van uw dakterras kan dit effect hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een schutting. Behoort een dakterras plaatsen nu al tot niet alleen uw eigen wensen maar ook die van uw buren? Samen gelijktijdig een dakterras maken kan kostenvoordelen met zich meebrengen. Zo kunt u de kosten voor de kraan delen en besparen op inkoop van materialen.

Dakterras bouwen

Voor het maken van het terras kunt u kiezen voor verschillende soorten materiaal. Maak eerst van de gelegenheid gebruik om uw dak goed te inspecteren. De dakbedekking kan op sommige plaatsen beschadigd zijn. Repareer deze beschadigingen voordat u uw terrasvloer aanlegt. Daarna kunt u namelijk minder gemakkelijk reparaties uitvoeren.

Uw dakterras zal worden omrand door een terrashekwerk. Naast de verplichte (bouwbesluit) veiligheid is het een zeer zichtbaar onderdeel van uw terras. Tevens is het hekwerk onderhevig aan de weerselementen. Kies daarom voor een combinatie van esthetiek en duurzaamheid.

Direct offerte voor uw dakluik

Dakterras creëren

Een dakterras maken is een ingrijpende klus waarbij u kunt kiezen voor specialistische bedrijven. Staka beschikt over een netwerk van zulke specialisten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel ons nu op +31(0)162-763763 – Onze professionals helpen u graag verder.