Inspiratie voor je dakterras – van inrichting tot dakterras dakluik

Om je te helpen met het ontwikkelen en inrichten van je dakterras hebben wij hier een aantal tips en ideeën voor je verzameld.
Laat je inspireren!

Inrichten dakterras: Meubilair

Bij het kiezen van je meubilair is het verstandig om rekening te houden met het weer want je wilt natuurlijk niet dat de meubels over het dak schuiven bij harde wind. Zorg ervoor dat je meubels hebt die stevig staan en niet makkelijk te verplaatsen zijn. Bijvoorbeeld een houten bank (Bron):

TIP: Kies je voor een lounge set met kussen? Zorg er dan ook voor dat je een opbergbox op je dakterras hebt waar je de kussen in kunt doen. 

Schaduw en beschutting op je dakterras

Het weer in Nederland kan nog wel eens verschillen. Soms hebben we erg mooi weer met 25 graden en soms hebben we last van een oer-Hollandse wind. Richt je dakterras zo in zodat je bij een warme dag schaduw kunt creëren en bij een winderige dag voor beschutting kunt zorgen.

Een mooie oplossing om schaduw op je dakterras te creëren is een schaduwdoek (Bron):
Beschutting op je dakterras kun je creëren door middel van een dichte glazen balustrade of een windscherm.

Buitendouche dakterras
Zoek je verkoeling op je dakterras? Een buitendouche biedt uitkomst. Naast dat het lekker verkoelend werkt verfraaid een buitendouche je dakterras. Een buitendouche wordt veelal aangeboden in RVS zodat deze goed bestand is tegen weer en wind (Bron).

Planten dakterras
Groen op je dakterras brengt sfeer en staat gezellig. Dus plant maar vol je dakterras 🙂
Een dakterras is vaak een hoge, droge en zonnige plek waar je ook rekening moet houden met de wind. Niet iedere plant doet het goed in deze omstandigheden dus houd hier rekening mee bij de keuze voor je planten.
TIP: Zorg voor een watertappunt op je dakterras zodat je eenvoudig water kunt pakken om de planten water te geven.

Dakterras dakluik of dakhuis

Dakterras dakluikBen je op zoek naar een duurzame oplossing voor dakterras toegang? Maak dan je keuze uit een dakterras dakluik of dakhuis.

Een dakhuis zorgt voor een ruime toegang naar je dakterras. Daar staat tegenover dat het vergunningstraject voor een dakhuis vrij lastig is omdat een dakhuis vaak zichtbaar is vanaf de straat of buren. Daarnaast sluit de grote ruimte van het dakhuis aan op je woning waardoor je deze loze ruimte het gehele jaar door verwarmt.

Een dakterras dakluik biedt uitkomst. Een dakluik is laag en daarom is het verkrijgen van een vergunning veel eenvoudiger (het dakluik is niet in het zicht vanaf de straat / buren) en daarnaast heeft het dakluik geen grote loze ruimte die verwarmd moet worden.

Daarnaast biedt een dakterras dakluik meer comfort. Het TopLight dakluik is voorzien van drielaags glas met unieke eigenschappen op het gebied van isolatie, geluiddemping en zonwering.
Door deze combinatie geniet je optimaal van het daglicht, je houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen.

Meer informatie over dakterras dakluik

Wil je meer informatie over een dakterras dakluik? Kijk dan op deze pagina.
Natuurlijk kan je ons ook gewoon even bellen op 0162 763 763 of stuur een e-mail naar info@staka.com. We helpen je graag verder!